Nieuw: Collectie Zone 5300 - Cowboy John door Jan Vriends
Met trots presenteert Zone 5300, tijdschrift voor Strips, Cultuur & Curiosa, het eerste deel uit de gloednieuwe albumreeks Collectie Zone 5300: Cowboy John door Jan Vriends. En - al zeggen we het zelf - het is een prachtig boek geworden.


Over het boek
Cowboy John is een Engelssprekende Rotterdammer die in een imaginaire wereld leeft. Hij denkt dat zijn fiets zijn paard is, en de stad de prairie. Hij heeft een grote voorliefde voor levenswijsheden en sterke drank. Hij is intelligent maar zelfdestructief. Janjaap (de held uit eerdere verhalen van de auteur) ontfermt zich over John en ontdekt samen met de lezer de tragedie achter Johns cowboybestaan. Cowboy John is een verhaal over hoop en wanhoop, vriendschap en liefde, vol gevaar, humor en muziek. Speciale bijdragen zijn er van de hand van niemand minder dan Peter de Wit (Sigmund) en Schwantz (Beestjes). Tevens is dit het eerste boek in de Nederlandse taal met bloopers, deleted scenes, een behind-the-scenes en andere extra’s die je normaal gesproken alleen op een dvd vindt.

Over de auteur
Jan Vriends (Helmond,1970) is stripauteur, schrijver en illustrator. Hij geeft workshops in creativiteit en treedt op als muzikant en zanger. Zijn werk is divers: hij tekent o.a. de strip Roos Vink voor meidenblad Tina en Hank Spencer voor Zo Zit Dat. Sinds 2002 tekent hij zijn op volwassenen gerichte gagstrip Cowboy John voor Zone 5300. Voor het eerste album van Cowboy John heeft Jan een flink aantal stroken opnieuw getekend en er 30 nieuwe stroken bij getekend; het resultaat is een meeslepend, doorlopend verhaal met meerdere lagen.

De pers over Jan Vriends
‘Jan Vriends bewijst eens te meer de kneepjes van het vak als geen ander te beheersen. Met het personage van Janjaap heeft hij tevens een belangrijke troef in handen. Want dat deze sympathieke dromer het hart van menig lezer zal veroveren, moge duidelijk zijn.’ (8Weekly)
‘Nu is er dan eindelijk een stripboek van zijn hand dat ik iedereen zal aanraden te lezen. Omdat het fris en eigenzinnig is. Omdat het goed getekend is, in een lijnvoering die de souplesse uitstraalt die we van iemand als Lewis Trondheim kennen.’ (Comicbase)

Cowboy John wordt zaterdag 26 september op de Stripdagen in Expo Houten om 14.00 in de Henk Albers Foyer gelanceerd en aangeboden aan Schwantz en Peter de Wit. Jan Vriends zal het hele weekend in stijl aanwezig zijn om te signeren. Het boek zal vanaf week 40 in de winkels liggen.

Hoe te bestellen?
Cowboy John is te bestellen voor € 14,95 + € 2,00 porto door een mailtje te sturen met als subject ‘Cowboy John’ en vermelding van uw volledige naam en adres. U krijg dan een mail met betalingsgegevens. Het boek wordt binnen enkele werkdagen na betaling bij u thuis bezorgd.

Collectie Zone 5300: Cowboy John – Jan Vriends
Een uitgave van Zone 5300/Rotown Magic ISBN 978 94 90362 01 0
56 pagina's kleur, hardcover, € 14,95