tekst: Hallie Lama / beeld: Hallie Lama
Voorpublicatie 'Hopman' van Hallie Lama
Voorpublicatie 'Hopman' van Hallie Lama
Hopman1
Hallie Lama dacht het thema '100 jaar scouting' dat dit jaar centraal staat op de Stripdagen Houten op te leuken door een boekje vol met padvindergrappen te maken. Op de Zone 5300 site een exclusief voorproefje!

"Hallie Lama en Scouting? Die zag ik niet aankomen," denkt u wellicht. Nou, dat treft, Hallie namelijk ook niet. Heeft de heer Lama dan geen enkele band met de Scouting? Is hij zelf dan misschien ooit scout geweest? Heeft 'ie een oom bij de Scouting? Is het misschien een rare uniformfetisj? Al komt dat laatste dicht in de buurt is het toch geen van drieën.

Wat bezielde Hallie Lama dan om er wel een boekje over te maken? Hij zegt dat hij het wel een uitdaging vond en is ook nog eens van mening dat een gebrek aan voorkennis juist helpt bij het maken van grappen. Zo maak je een boekje als dit namelijk ook leesbaar voor leken en oningewijden en loop je niet het risico dat je alleen maar 'insider-jokes' maakt. Tenminste, dat zegt Hallie. Rare kneiter.

Zodoende is dit een boekje voor iedereen, en dus niet alleen voor scouts. Vandaar dat Hallie ook zo vriendelijk is geweest heel beknopt het ontstaan van de Scouting in beeld te brengen. Verder berusten de grappen in dit boekwerkje veelal op vooroordelen en zijn ze niet gespeend van enige kennis van zaken. We hopen dat u er zich alsnog mee zal vermaken. Ook de Scouts onder de lezertjes. Aan Hallie Lama zal het in ieder geval niet liggen. Die doet z'n best.

Nieuwsgierig geworden naar de rest? Het boekje is vanaf de Stripdagen 25 en 26 september verkrijgbaar. Het gerucht gaat dat Lama het persoonlijk zal signeren en dat hij voor de gelegenheid een scoutinguniform zal dragen. Misschien heeft hij toch een uniformfetisj? Vraag het hem gerust bij de stand van uitgeverij Xtra.
lees verder »
1/2